Egipatska depilacija

depilacija šećernom pastom

Egipatska depilacija ili depilacija šećernom pastom prastara je metoda uklanjanja dlačica. Naime, taj tretman uljepšavanja koristile su žene iz drevnog Egipta. Za njih je tijelo bez dlačica bilo odraz ljepote, mladosti i nevinosti. A iste su se vrijednosti zadržale do danas. Stoga i ne čudi što najpopularniji način uklanjanja dlačica potječe iz jedne od najstarijih civilizacija na svijetu.

Egipatska depilacija ili depilacija šećernom pastom ima brojne prednosti. Njena glavna prednost je što je napravljena od prirodnih materijala, bez konzervansa te je zbog toga pogodna za osobe koje imaju osjetljivu kožu. Napravljena je od šećera, meda i limuna, ne stvara nikakve alergijske reakcije, te se preporučuje osobama koje imaju problem proširenih vena i popucalih kapilara.

Jedna od najvećih prednosti je što kod egipatske depilacije nema urastanja dlačica, a s obzirom da šećerna pasta radi i svojevrsni piling, koža nakon depilacije je izrazito glatka, mekana i nema crvenih točaka.

Za depilaciju šećernom pastom, dovoljno je da su dlačice duge 1 do 2 mm, dok je za depilaciju voskom potrebno čekati da narastu, što nije nimalo praktično, posebno u proljeće i ljeto. Također, nakon depilacije šećernom pastom, dlačice rastu puno sporije i rjeđe.

Klasična depilacija

depilacija hladnim ili toplim voskom

Današnji trendovi diktiraju da nije primjereno imati puno dlačica na tijelu. Glatka mekana koža daleko je privlačnija i zato pribjegavamo brojim tehnikama i metodama skidanja dlačica. Jedna od učestalijih je klasična metoda uklanjanja dlačica voskom.

Razlikujemo depilaciju hladnim i toplim voskom, a postupak je uvijek isti. Nakon što se nanese vosak, brzim pokretom u suprotnom smjeru rasta dlačica odstranjuje se vosak s trakom.

Najveća prednost ove metode uklanjanja dlačica jest što nudi dug period glatke kože jer se one uklanjaju iz korijena. Nove će dlačice izrasti tek nakon dva do tri tjedna, te će biti tanje i rjeđe.

Biti ćemo potpuno iskreni s Vama, tretman nije niti malo ugodan, ali sve neugodnosti nadmaši zadovoljstvo krajnjim rezultatom koji je vrijedan kratkotrajne nelagode, a to je lijepa, glatka, mekana i njegovana koža Vašeg tijela.